Hoppa till sidans innehåll

Om Hammarby Boule


Hammarby IF Bouleförening bildades den 4 november 2001 och invaldes i Hammarby IF Alliansförening den 22 april 2002. Bouleföreningen bildades av ett gäng entusiaster som länge tyckt att det var en brist att Hammarby saknade boulesektion.

Hammarby IF Alliansförening är moderförening för 18 andra idrottsgrenar. Alla heter Hammarby IF med tillägg av namnet på sin sport: Fotbollförening, Bandyförening etc.

I bouleklubbens led finns mycket bouleerfarenhet. Ett par av oss har representerat Sverige i Boule-VM, flera brukar delta i SM i boule där vi ännu så länge har tagit några medaljer i juniorklasserna och förhoppningsvis kommer det inte att dröja alltför länge innan framgångarna kommer även för de lite äldre.

Hammarby Boules verksamhet är knuten till Söder. Vi tränar på Södra Latins Skolgård, Björns Trädgård, eller Mariatorget under sommarhalvåret och i Liljeholmshallen (tidigare vid Nytorget) på vintern. Men medlem i Hammarby Boule kan vem som helst vara - ung och gammal, erfaren och nybörjare - bara hjärtat bankar för Bajen och Söder.

Boule passar särskilt väl ihop med Söder. Ett lättsamt sätt att umgås i parker och på torg, ett sätt att synas utan att störa, ett sätt att leva i och med sin stad.

Tävlingsverksamhet

För att tävla i boule krävs licens. För tillfället har drygt hälften av våra 35 medlemmar tävlingslicens. Hammarby Boule är för övrigt en av ca 250 bouleklubbar i Sverige. Bara i Stockholm finns ett 30-tal bouleklubbar.

I seriespelet håller vi för närvarande till i Division 4 Stockholm med ambition att ta oss tillbaka upp till Division 3. Två gånger om året spelas seriesammandrag i Vårberg.

Uppdaterad: 28 FEB 2016 16:10 Skribent: Niklas Holmström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Hammarby IF BF - Boule
Stefan Johansson, Ringvägen 160 lgh 1301
11631 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0708231064
E-post: This is a mailto link

Se all info